Fordele og ulemper ved epoxygulv i køkkenet

Fordele og ulemper ved epoxygulv i køkkenet

699
0
SHARE

Epoxy er et spændende materiale. Det er nemt at bruge og billigt at lægge på køkkengulve. Gulvet bliver ekstremt slidstærkt og let at rengøre.

Det gør epoxygulv ideelle til industrikøkkener. Der er høje krav til hygiejne og det kan være svært at rengøre et almindeligt gulv. Olie og madrester samler sig i kroge og revner. Men på et epoxygulv er der ingen revner eller hjørner. I hvert fald ikke hvis det er lagt professionelt.

Epoxygulvet klare fordel

Det er billigt at lægge et epoxygulv. Meget billigere end andre typer gulve. Epoxy kan lægges på næsten ethvert underlag uden at det kræver ekstra behandling. Det vil sige at du skal ikke til at jævne gulvet eller støbe et fundament først.

Epoxy er robust og modstandsdygtigt. Det kan modstå de fleste flydende væsker og kemikalier. Det er endda også vandtæt og kan tåle kraftig varme.

De største ulemper ved epoxy

Du kan ikke lægge et epoxygulv på fugtige og våde områder. Hvis du lægger epoxy i en kælder med fugtproblemer, så vil belægningen løsne sig og knække af. Det samme sker hvis du lægger det i et baderum der ikke er helt tørt.

Underlaget skal være helt tørt hele tiden. Det stiller krav til brug af epoxy i vådrum. Belægningen skal være 100 procent tæt. Hvis den mindste fugt trænger ind under belægningen, så løsner den sig og falder af i flager.

Epoxy kan være glat

Et epoxygulv er helt blankt og kan være glat når det er vådt. Det er en udfordring i køkkener hvor der kan ligge olie og andre væsker på gulvet.

Køkkengulve kan gøres skridsikre ved at tilsætte antiskrid når det anlægges. Hvis du vil have et professionelt epoxygulv til restauranten eller værkstedet, så kan du kontakte NeoCoating for rådgivning.