Typer af slutblik

Typer af slutblik

647
0
SHARE

Kender du det, at man i mange år har kaldt en dingenot eller en himstregims for noget bestemt, refereret til det via en sætning eller bare aldrig haft et ord for det?

Sådan er det med mange ting for mange mennesker, og ved du for eksempel, hvad man kalder den del af en lås, som man blandt andet finder i dørkarme, hvor låsen låser i?

Det hedder faktisk et slutblik. Sådan en anordning skal gerne være af den rette støbning, så man er sikker på, at dørlåsen holder sig godt låst, ikke er for nem at få op, men heller ikke er for genstridig at åbne, når den rent faktisk skal åbne.

I den her artikel vil vi beskrive nogle forskellige typer af slutblikker, og hvad de kan bruges til og gør dem forskellige fra hinanden.

Der findes den “klassiske” låseblik, der er af standard-typen, som nok er den, du hyppigst støder på ved besøg i private hjem, men et slutblik fås også i en kompakt version, der tjener samme formål som standard-versionen, men den fylder blot mindre.

Derudover findes der af slutblik-typer også varianten sikkerheds-slutblik, men bare rolig, selvom alle typer slutblik selvfølgelig er med til at sikre, hvad der er på den anden side af døren, så dækker udtrykket “sikkerhedsslutblik” simpelthen bare over, at denne type er lavet i stærkere materialer end visse andre typer, de åbner hurtigere end almindelige slutblikstyper, og så er de også tit billigere at montere.

Der findes også den smarte fjernbetjente slutblik, som du måske kender det fra bygninger, hvor du skal bede om adgang via for eksempel et samtaleanlæg. Via fjernbetjente slutblikker kan du via en fjernbetjening selv bestemme, hvornår døren skal åbnes op, og hvor længe den skal være åben.

Forhåbentligt er du blevet klogere på dingenoten slutblik, og måske har du fået inspiration til, hvilke typer du vil bruge.