Snurrende dille

Snurrende dille

644
0
SHARE

Fidget spinnere behøver muligvis ikke den store introduktion, efter et år, hvor de er vokset eksplosivt i popularitet og udbredelse. Den sjove og vanedannende lille drejeskive har været allestedsnærværende i hænderne på både børn og voksne, på gaden, i klasseværelset og i det hele taget overalt.
Fidget spinnere findes i utallige varianter, men fælles for dem alle er, at de kan drejes eller ”spinnes” om en central akse, som man typisk holder mellem to fingre. Den grundlæggende model har tre rundede vinger, som en miniaturevindmølle, men efterhånden som dillen er vokset er der kommet fidget spinnere med både to, fem og flere vinger, eller ligefrem med figurmotiver som sommerfugle eller flagermus.
Fidget spinnerens umiddelbare popularitet kan forklares helt simpelt: Den er ganske enkelt rar at have mellem hænderne. Den har en god tyngde og det er utrolig tilfredsstillende at snurre den rundt. Der findes både lette fidget spinnere i plast eller gummi, og tungere modeller i metal, hvis man ønsker større vægt. Har man lyst til at tage sin fidget spinner frem i mørke, findes der også modeller med lys i, som giver en flot og hypnotisk effekt når lysene danner farvede striber i luften. Fælles for alle modeller er den centrale akse med kugleleje, der sikrer den glatte og glidende rotation.
Udover den umiddelbare appel har forskere opdaget en række fordele ved impulslegetøj som fidget spinnere. Den kontinuerlige bevægelse har en beroligende og stressdæmpende virkning. Man mener at bevægelsen stimulerer frigivelse af neurotransmittere som serotonin og dopamin. Begge kemikalier er forbundet med opmærksomhed, motivation, koncentration, hukommelse, og glæde, og kan være endnu en forklaring på, hvorfor fidget spinneren er blevet så populær.
En anden grund til fidget spinnerens popularitet er muligheden for at bruge den til at lave tricks. Mens det snurrende legetøj for de fleste er et sjovt redskab til afstresning, så er der nemlig også en del, der tager skridtet videre og udfordrer sig til selv ved at lave tricks med deres fidget spinner. For begyndere kan det være sjovt at prøve at lave Hand Transfer, hvor man kaster spinneren fra den ene hånd til den anden, mens den stadig snurrer rundt, eller Australian Bounce, hvor man lader fidget spinneren falde ned på knæet og får den til at hoppe op igen. Der er også mere avancerede tricks at tage hul på, hvis man bliver en garvet fidget trickster, som for eksempel Bubble Flip, der kræver at man kaster den snurrende fidget spinner bag om ryggen på sig selv og griber den igen.
Fidget spinnere er ganske enkelt for alle, og kan bruges både til sjov og afslapning, koncentration og tricks.

NO COMMENTS