Passepartout fremhæver dit motiv

Passepartout fremhæver dit motiv

274
0
SHARE
Passepartout fremhæver dit motiv

De fleste mennesker ved godt, hvad en ramme er, men ikke alle kender en passepartout, og hvad den kan gavne et maleri med.

Måske er du aldrig stødt på dette franske remedie af en rammeløsning, eller tilføjelse er nok den rette beskrivelse, når det handler om at indramme motiver som billeder, tegninger eller lignende.

Derfor er denne artikel dedikeret til, hvad en passepartout er for en størrelse, hvordan man anvender sådan en, hvilke forskellige typer der findes, og hvad den kan koste.

En passepartout er, trods det flotte ord, faktisk bare en “endedel” til kanterne på din ramme, hvor rammen roterer i en vinkel på 90 grader de fire steder. På hver kant sætter man så en passepartout, der således kommer til at stå lidt frem fra resten af rammen.

Hovedårsagen til at benytte en passepartout er til for, at man gerne vil fremhæve en del eller hele motivet i rammen ved at påkalde sig opmærksomhed mod noget i motivet, der således bliver effektiviseret med en passepartout.

Passepartouterne kan fås i stort set alle tænkelige farver, og så kan de også skæres efter de mål, du har til din ramme, hvis du ligger inde med en speciel ramme, der ikke følger standardmålene.

Det er også disse faktorer, der tilsammen afgør, hvad prisen kommer til at være langt de fleste steder.

Passepartouten kan bruges som forlængelse af motivet med at fremhæve en farve, men den kan også bruges som kontrast til noget i motivet, så selve passepartouten bliver en del af motivet, som ikke kan adskilles.

Du kan også gå den ukonventionelle vej og vælge nogle passepartouter, der ikke har samme farve, men hvor de er brugt parvis eller med hver sin farve ligefrem.

Det kunne være en idé at bruge til et abstrakt motiv, hvor man vil gøre en større helhedsoplevelse ud af det for beskueren.

NO COMMENTS