Med en japansk kniv i køkkenet er du godt klædt på

Med en japansk kniv i køkkenet er du godt klædt på

85
0
SHARE

Hvis du virkelig går op i at have de bedste køkkenknive, bør du investere i en japansk kniv. Den stolte japanske tradition og det solide håndværk gør knivene til noget helt særligt, som bare skal opleves.

Blandt de mange typer knive, du måske mangler i dit køkken, kan nævnes:

  • Kokkeknive
  • Brødknive
  • Urteknive
  • Forskærerkniv
  • Steakbestik

De fleste vil nok erklære sig enige i, at en god kokkekniv er uundværlig. Nogle siger ligefrem, at det er det vigtigste redskab i køkkenet. En god kokkekniv er alsidig, så du kan bruge den til mange forskellige opgaver, men samtidig skarp og slidstærk, så du kan have glæde af den i mange år.

Det samme gør sig gældende for mange af køkkenets andre vigtige knive: Brødkniven, urtekniven og forskærerkniven. Ethvert madøre bør have styr på disse redskaber. Dertil kommer luksusknive som steakknive, som er en fordel at have, hvis du sætter pris på en god steg eller bøf.

Slidstærke materiale og upåklageligt håndarbejde

Det, der gør japanske knive særlige, er en speciel stållegering, som gør kniven utrolig hård. Det betyder, at den holder skarpheden længe, og tilmed kan holde til at blive slebet flere gange end en almindelig kniv.

Blandt de mest anerkendte japanske mærker finder du Kai Shun, Miyabi og Yaxell. Men det er ikke nok blot at researche brands – for at forstå hvorfor den japanske kvalitet er så uovertruffen, må du have knivene med i køkkenet.

Uanset hvilke knive du køber, og hvor mange penge du giver for dem, vil du dog opdage, at alle knive kræver vedligehold. Invester derfor i gode slibeblokke, eller tag dine knive med til en professionel knivsliber et par gange om året. På den måde får du mest ud af din investering.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY