Lav flotte bryllupskort eller julekort med dies

Lav flotte bryllupskort eller julekort med dies

823
0
SHARE

Alle sætter pris på at få noget hjemmelavet. Et hjemmelavet fødsesldagskort, julekort eller bryllupskort er derfor ingen undtagelse. Med dies kan man nemt præge forskellige mønstre ind i karton, papir eller stof. Det gør man ved at lægge den enkelte die ind i en embossing folder, som man så kører igennem en stansemaskine.

Når man har gjort det, kan man sætte sit personlige præg på dien. Det kan være ved at male det op, så mønsteret træder tydeligere frem. Man kan også slibe det med sandpapir, så det ændrer overfladen. Eller man kan sætte flere forskellige stykker papir sammen. Det er op til ens fantasi. Hos gavlhuset.dk har de et stort udvalg af dies. Der er dermed dies til enhver årstid og lejlighed.

Dies til julekortet

Galvhuset har blandt andet dies fra Marianne Design med jule- og bryllupsmotiver. Der er mange, der bliver gift i løbet af august eller i starten af september. Det er derfor en god ide at komme i gang med kortene allerede nu, hvis man kender nogle, der skal giftes. 

Julekort kan man lave hele året. Så er de klar til at blive sendt, når december nærmer sig, eller måske i starten af måneden. Det er en hyggelig tradition at sende julekort til hinanden og en god måde at holde kontakten på. 

Dies til dåben

Til et dåbskort vil man gerne have nogle simple mønstre. Det kunne for eksempel være Nellie Snellen, der har en række forskellige ord, man kan bruge, eller simple motiver som føl og kaniner, der gode til dåbskort. Et personligt dåbskort er noget forældrene vil sætte pris på, og noget der er sjovt for barnet at se, når det bliver større. 

Dixie Craft har også flere dies, der passer til dåbskortet. De har dog også flere, som man frit kan bruge fantasien til , hvor de vil passe henne. Det er alle simple letgenkendelige ting. 

Dies til flyttefesten

Cottage Cutz har også en række dies, der er gode til barnedåb. Derudover har de også dies, der er gode til kort til den nye nabo, til en, der snart skal flytte hjemmefra, eller en der lige er flyttet. Det er sjove dies med ting som et køleskab, et strygebræt eller en vaskemaskine. 

Dies til sommerkort 

Joy Crafts har nogle fine snirklede dies, der passer godt til et sommerkort. Det er for eksempel sommerfugle, blomster og hegn med fine mønstre. 

Stansemaskiner – elektriske og med håndkraft

Til at lave sin die skal man bruge en stansemaskine. Det er en maskine, som man kører papiret og dien igennem i en embossing folder. Det sørger for, at trykket kommer ned på papiret. Stansemaskiner fås i flere forskellige mærker og både i elektriske og i manuelle udgaver. De kan typisk lave kort i op til A4 størrelse. Det er derfor nogle store kort, man kan lave. 

De fleste dies kan bruges i de fleste stansemaskiner, men hvis man allerede har en stansemaskine, er det en god ide at se på, om den die, man er ved at købe, passer til den. 

NO COMMENTS