Brug agar agar i retter til vegetarer

Brug agar agar i retter til vegetarer

1129
0
SHARE
Brug agar agar i retter til vegetarer

Hvis du skal lave gele, marmelade og lignende til vegetarer eller veganere, vil de helt sikkert stejle over det, hvis der er kommet gelatine i. Det er nemlig lavet af svin, og så har de ikke lyst til at spise det. Derfor er det en god ide for dig, at du i stedet vælger et andet produkt. Det kan være agar agar. Det kan både spises af vegetarer, veganere, muslimer og jøder, så det er et produkt, som du virkelig kan bruge meget bredt. Samtidig giver det en lige så god geleringsevne som gelatine, så du kommer dermed bestemt ikke til at gå på kompromis med din madlavning. 

Vil du gerne købe agar agar, kan du for eksempel gøre det på webshoppen gastrokemi.dk. De henvender sig til kunder, der gerne vil lave molekylær gastronomi. Du er dog også velkommen til at købe deres produkter til andre projekter i køkkenet, hvis du har lyst til det. Du har mulighed for at købe 100 gram agar agar hos dem, hvilket vil være rigeligt til dine eksperimenter i køkkenet i et stykke tid fremover. 

Hvis du vil kaste dig ud i molekylær gastronomi, kan du for eksempel bruge det til at lave sovser og geleer med. Dermed kan du både bruge det som en del af hovedretten og som en del af desserten. Generelt handler denne form for madlavning om, at du er kreativ og bliver ved med at finde på nye måder at se på madlavning på. Derfor er det oplagt, at du selv prøver at finde ud af, hvordan du kan bruge agar agar i din madlavning. 

Fordelen ved agar agar er, at det kan holde til både at blive kølet ned og at blive varmet op. Det smelter ved 90-100 grader, hvilket gør, at du sagtens kan bruge det i varm mad og stadig have glæde af den gelerende effekt.