Bliv vikar i dag hos DK-vikar.dk

Bliv vikar i dag hos DK-vikar.dk

1054
0
SHARE

Det kan være rigtig træls at være ledig gennem en længere periode. Man kommer væk fra arbejdsmarkedet, og kan hurtigt komme til at føle sig isoleret. Og så er der hele den økonomiske usikkerhed og den manglende indtægt. Alt dette kan være voldsomt opslidende, og man vil bare ønske, at man kan komme i job igen så hurtigt som muligt.

Bliv vikar – og blive en del af arbejdsmarkedet igen

Til alt held er der håb forude for de, som føler sig kørt ud på et sidespor. Mange arbejdspladser mangler nemlig kvalificeret arbejdskraft – især i visse perioder med spidsbelastning. Men er opgaverne præget af at være enten sæsonbetonede eller betinget af mængden af ordrer, kan det være risky business for en arbejdsgiver at fastansætte personale blot for at skulle fyre dem igen, når opgaven er udført, eller sæsonen er slut.

Derfor vil mange af denne type arbejdsgivere vælge at benytte sig af vikarer. Og er du tilmeldt det rette vikarbureau, vil du med meget stor sandsynlighed kunne blive tilbudt et vikariat, hvor opgaverne passer til dine kvalifikationer og kompetencer.

Er det sikkert at arbejde som vikar?

Mange mennesker tøver med at lade sig oprette som vikar, fordi de er bange for, at de ikke vil kunne opretholde en indtjening, der vil svare til en fastansættelse. Dette er der dog ingen grund til at frygte. Hvis du vælger at lade dig oprette som et emne i et vikarbureaus database, vil du kunne få vikariater på nogenlunde kontinuerlig basis. Dit vikarbureau har adgang til et stort netværk af potentielle arbejdsgivere, som kan tilbyde dig ansættelse i kortere eller længere perioder. Vikarbureauet vil sørge for alt det praktiske, og sikre, at du får din løn udbetalt – ganske som hvis du var fast ansat i virksomheden.

Du vil have de samme fordele som en fast medarbejder, og samtidig fleksibiliteten ved at kunne rykke videre, så snart vikariatet er slut. Det ses dog ikke sjældent, at en arbejdsgiver bliver så glad for sin vikar, at vedkommende tilbydes fast ansættelse i virksomheden, efter at vikariatet er tilendebragt. Således kan et vikariat blive din indgang til arbejdsmarkedet igen.

Fleksibilitet og nye udfordringer som vikar

Mange vikarer bliver dog så glade for tilværelsen som vikar, at de vælger at leve på den måde i længere perioder. Dette kan også sagtens lade sig gøre med et vikarbureau – og jo længere, du arbejder med vikariater i skiftende virksomheder, des bedre vedligeholdes dine kompetencer, og du bliver mere omstillingsparat. Læs mere på DK-vikar.dk