Behandling af åreknuder uden kirurgi

Behandling af åreknuder uden kirurgi

1205
0
SHARE

Hvis du har opdaget blålige eller lilla udposninger på dit lår eller din læg, og du af og til føler dig spændt eller tung i benene, er der stor sandsynlighed for, at du har udviklet åreknuder – også kendt som varicer. Du behøver ikke være urolig – åreknuder er sjældent farlige i sig selv, selv om de godt kan føles ubehagelige, og langt fra ser kønne ud. Dine åreknuder er opstået, fordi veneklapperne er blevet slappe, og fordi årevæggene med alderen bliver mindre elastiske. Dette får åren til at udvide sig, når blodet hober sig op, og således opstår de knudrede strukturer lige under huden. Hvis du er gravid, har du større sandsynlighed for at udvikle åreknuder, selv om du ikke er så gammel. Hormonforandringer kan nemlig også påvirke vævets elasticitet og gøre dem mere tilbøjelige til at danne åreknuder. Diabetikere og patienter med forhøjet blodtryk har også øget tendens til åreknuder på benene.

Kan mine åreknuder fjernes uden kirurgi?

Du kan vælge at få dine åreknuder fjernet, hvis du ikke bryder dig om dem. Og selv om de er ufarlige, er de som nævnt langt fra kønne at kigge på. De færreste bryder sig om at vie benene frem om sommeren, hvis de har åreknuder. Og det er da ærgerligt, når åreknuderne nu kan fjernes 100% ambulant og næsten smertefrit – og uden efterfølgende at danne ar.

Hvordan foregår behandling af åreknuder?

Der findes forskellige metoder, hvorpå man kan fjerne åreknuder. De mindst invasive er ved indsprøjtning af såkaldt Venaseal Superglue. Ved denne procedure limes den store vene under vejledning af ultralyd via et kateder via et lille snit i lysken, og der lukkes for blodtilførslen til åreknuden, som så forsvinder. Behandlingen tager cirka en halv time, og man er på benene umiddelbart herefter.

Læs mere om behandling af åreknuder på varix.dk.