3 tre tips til dig, der vil starte landbrug

3 tre tips til dig, der vil starte landbrug

913
0
SHARE

Hvis du vælger at begive dig ud i landbrug, skal du vide, at det handler om meget mere end bare et arbejde. Det er en livsstil, man tilvælger, fordi man nyder at kultivere noget. Hvis du i forvejen føler dig presset på tid, er det ikke noget for dig. Med landbrug arbejder man hele døgnet rundt, og når man er færdig med én ting, er der to andre ting, der skal fikses.

Vi giver dig her tre gode råd med på vejen, hvis du starter dit eget landbrug.

Specialudstyr til dine dyr

Intet landbrug uden dyr. Om det så er kyllinger, får, grise eller noget helt fjerde eller alle sammen samlet, så kommer du helt sikkert til at have dyr på din gård. Og når du har dyr, så skal de passes og plejes efter alle kunstens regler. Det tager tid, og så gør det også et godt indhak økonomisk, fordi der er nogle ting, som du bare skal eje.

Ejer du eksempelvis grise, er det nødvendigt med ting, som du sikkert aldrig har hørt om før. Vidste du, at du får brug for varmelamper til grise, og at du kan bruge en såkaldt ornespray til at gøre søerne mere tilbøjelige til at parre sig? Det ved du nu, og det kan du bruge til at drive dit landbrug.

Husk godt sikkerhedsudstyr

Det er ikke kun dyrene, der skal have godt udstyr. Når du bor langt ude på landet langt væk fra naboer og andet godtfolk, så er du automatisk mere eksponeret for tyveri. Tyvene elsker store landejendomme, og derfor er det nødvendigt, at du investerer i et godt alarmsystem med tilhørende skiltning, så de holder sig ude.

Alt bliver nemlig bare en smule dyrere på landet – undtagen kvadratmeterprisen selvfølgelig.

Vær klar på at omlægge din livsstil

Du kommer ikke længere til at stå op klokken 8.00. Ikke engang i weekenden. Landmand er et fuldtidsjob, og der venter dig mange opgaver, som du helt sikkert ikke havde regnet med. Du skal være klar til at omstille dig 100 %, hvis du indtil nu har været vant til bylivet med fart på. Landbrug er fuldtidsarbejde og meget mere til.