Termometre til ethvert behov

Termometre til ethvert behov

1276
0
SHARE

Et termometer er et måleapparat som så mange andre måleapparater. Et termometer målet blot temperaturen i forskellige situationer fremfor afstande.
Opfinderen af termometret var Santorio Santorio, som var læge i Padova i 1500-tallet. Æren tilskrives dog ofte Galileo Galilei.
Først i 1700-tallet blev den første temperaturskala, Fahrenheit, defineret af G. D. Fahrenheit. Han udviklede kviksølvtermometre og fik i samarbejde med Ole Rømer fastlagt målepunkter som vands frysepunkt og menneskets kropstemperatur.
Termometret har altså eksisteret i mange år, og det er stadig den dag i dag et populært og nødvendigt instrument i mange situationer. 

Hos ltm.as forhandles mange forskellige typer af termometre til brug i forskellige situationer. De forhandler naturligvis de velkendte køleskabs- og frysertermometre som er at finde i de fleste hjem i Danmark. Disse termometre er ofte det billede, man har af et termometer, da dette termometer ses i dagligdagen. Termometret er meget relevant, da det er med til at sikre en stabil og korrekt temperatur i det miljø, hvor der opbevares fødevarer. Er temperaturen ikke korrekt, risikerer man, at fødevarerne bliver dårlige og går i fordærv. Hvis man ikke opdager dette fordærv i tide, risikerer man at blive syg eller forgiftet, hvis man indtager fødevarerne.

En anden type termometer, som også bruges i forbindelse med fødevarer, er de termometre, der hører under kategorien “fødevare termometre”. Herunder er at finde termometre såsom grill termometre, stege termometre og ovn termometre. Disse termometre holder også øje med temperaturen på fødevarerne og deres miljø, men her er det altafgørende at eksempelvis en steg har den rette kernetemperatur, før man spiser den, da alle bakterier ellers ikke har haft mulighed for at dø. Spiser man en steg, der ikke er tilstrækkelig varm inde i midten, risikerer man madforgiftning og andre sygdomme. Det er nødvendigt med et termometer for at måle den præcise temperatur, da det ofte kun drejer sig om få graders forskel. Man ønsker som ofte heller ikke, at stegen når op på en for høj kernetemperatur, da kødets mørhed og smag derved bliver forringet. For at holde præcist øje med dette, er man nødt til konstant at have et termometer stukket ind i stegen, som kan måle kernetemperatur til enhver tid. 

Ltm.as forhandler også industrielle termometre, som har en enormt stor nøjagtighed. Disse termometre bruges, som navnet antyder, i industrien, hvor præcise temperaturer er altafgørende for det produkt, man fremstiller eller på anden måde arbejder med. Dette kan eksempelvis være i den bioteknologiske industri eller medicinal industrien, hvor man arbejder med enzymer, som skal opbevares i en præcis temperatur hele tiden, for at de arbejder optimalt. Enzymer er yderst sensitive overfor temperaturer, og det er derfor bidende nødvendigt at have et meget nøjagtigt termometer, så man konstant kan holde øje med – og regulere – temperaturen. Eksempler på enzymers temperatur sensitivitet ses i menneskekroppen, hvor enzymerne arbejder bedst ved 37 grader. Hvis vi får feber, mister vi kræfter, energi og appetit, da nogle enzymer i kroppen bliver sat ud af drift.

Uanset i hvilken situation, du har brug for at måle temperaturer, så har ltm.as det helt rigtige termometer til dit behov.